YIN YOGA

 

In onze steeds drukker wordende maatschappij wordt er steeds meer van je verwacht en hierdoor wordt het ook steeds moeilijker om de juiste balans te vinden. Ik ben gespecialiseerd in Yin yoga (200 uur Yoga Alliance), ook wel meditatie in beweging genoemd. Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de aandacht ligt op het soepeler en mobieler maken van het bindweefsel en de gewrichten. Zo kan deze vorm van yoga helpen bij het verminderen van stress klachten, het heeft een positieve uitwerking op mensen met spierklachten. Je leert mentaal en fysiek (weer) in balans te komen. Yin yoga is geschikt voor elke leeftijd en je hoeft er absoluut niet lenig voor te zijn. Ik leer je door meditatie en yoga naar jezelf te kijken en naar jezelf te luisteren. Hierdoor leef je weer meer vanuit je hart en minder vanuit je hoofd. Bij Yoga Studio Bo ben je goed zoals je bent, je doet mee op je eigen niveau.

 

Restorative Yoga

 

In deze les ligt de nadruk op het volledig openen en loslaten van spanning. Liggende en zittende houdingen met gebruik van bolsters, blokken, dekens en meditatiekussentjes ter ondersteuning. Doordat je langere tijd in een houding blijft krijgt je lichaam de mogelijkheid om opgebouwde spanning los te laten. Een heerlijke les om volledig tot rust te komen, de les wordt afgesloten met een diep ontspannende yoga nidra.

 

Yoga Nidra

 

Yoga Nidra betekent ’slaap van de yogi’ en is ontwikkeld rond 1950 door Swami Satyananda Saraswati. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet meer slaapt. Bij het bereiken van deze staat van zijn, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg. Deze bijzondere vorm van yoga brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning, liggend op je rug, in savasanna, eventueel met een dekentje over je heen. Ik begeleid je met mijn stem door de verschillende fases van de oefening heen. Yoga Nidra wordt bij Yoga Studio Bo in lesvorm en tijdens een workshop gegeven. Er worden eerst voorbereidende yoga en ciqong oefeningen gedaan voor ontspanning en daarna beginnen we met de Yoga Nidra.

 

Fusion Hormoon Yoga

 

Ik volg momenteel de opleiding Fusion Hormoon Yoga bij Sylvia Mullaart Bonn. In het najaar van 2019 ga ik ook Hormoon Yoga geven in lesvorm en tijdens workshops. Fusion Hormoon Yoga brengt je hormonen in balans en bestaat uit een serie specifieke, dynamische yoga oefeningen met een stevige ritmische bhastrika. In eerste instantie was de Hormoon Yoga bedoeld voor vrouwen in de overgang, maar het bleek dat alle vrouwen van de pubertijd t/m de overgang baat hebben bij deze vorm van yoga.

 

 

Ben je nieuwsgierig geworden?

 

Meld je dan aan voor een proefles en kom op een laagdrempelige manier ervaren wat deze verschillende vormen van Yoga voor jou kan betekenen! Elke les duurt 60 minuten (na de les kun je nog een kopje thee nuttigen), je gaat weer helemaal ontspannen naar huis. Door de groepen klein te houden is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht.