YIN YOGA

In onze steeds drukker wordende maatschappij wordt er steeds meer van je verwacht en hierdoor wordt het ook steeds moeilijker om de juiste balans te vinden. Ik ben gespecialiseerd in Yin yoga (200 uur Yoga Alliance), ook wel meditatie in beweging genoemd. Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de aandacht ligt op het soepeler en mobieler maken van het bindweefsel en de gewrichten. Zo kan deze vorm van yoga helpen bij het verminderen van stress klachten, het heeft een positieve uitwerking op mensen met spierklachten. Je leert mentaal en fysiek (weer) in balans te komen. Yin yoga is geschikt voor elke leeftijd en je hoeft er absoluut niet lenig voor te zijn. Ik leer je door meditatie en yoga naar jezelf te kijken en naar jezelf te luisteren. Hierdoor leef je weer meer vanuit je hart en minder vanuit je hoofd. Bij YLSB ben je goed zoals je bent, je doet mee op je eigen niveau.

 

Restorative yoga

In deze les ligt de nadruk op het volledig openen en loslaten van spanning. Liggende en zittende houdingen met gebruik van bolsters, blokken, dekens en meditatiekussentjes ter ondersteuning. Doordat je langere tijd in een houding blijft krijgt je lichaam de mogelijkheid om opgebouwde spanning los te laten. Een heerlijke les om volledig tot rust te komen, de les wordt afgesloten met een diep ontspannende yoga nidra.

 

Ben je nieuwsgierig geworden?

Meld je aan voor een proefles en kom op een laagdrempelige manier ervaren wat Yin yoga en/of Restorative yoga voor jou kan betekenen! Elke les duurt 60 minuten (na de les kun je nog een kopje thee nuttigen), je gaat weer helemaal ontspannen naar huis. Door de groepen klein te houden is er alle ruimte voor persoonlijke aandacht.